Ik organiseer uitvaarten die passend en ‘eigen’ aanvoelen.

Iedereen is uniek daar zijn we het over eens. Niémand is de 13in een dozijn. Voor mij is een afscheid ‘passend ‘als je de overledene ‘herkent’ in de sfeer van de uitvaart, hoe en waar we die samen ook organiseren.


Op ‘eigen-wijze’ afscheid nemen
Moet anno nu iedere ceremonieplechtigheid of afscheidsbijeenkomst ‘groots’ en ‘meeslepend’ zijn? Onzin. Daar zit volgens mij niét de meerwaarde van een waardevol en troostrijk afscheid. Ik heb daar zo mijn ‘eigen-wijsheden’ in. In mijn ogen zit de waarde in het terugvinden, – horen en -voelen van het karakter, de sfeer waarmee degene van wie je afscheid neemt zich omringde in het leven.

Een Eigen-Wijze uitvaart
Iemand gaat altijd nuchter en ‘zonder poespas’ door het leven. Organiseer dan ook in dié sfeer de uitvaart. Daarmee doe je ‘recht’ aan degene die overleden is. Dan past de aula van een crematorium, de kerk die zo belangrijk is of misschien wel de eigen woonkamer of achtertuin heel goed als uitvaartlocatie. Dáár gaat het om. Dus ik gun iedereen een ‘Eigen-Wijze uitvaart’. Daar doe ik het voor.

Een bijzonder locatie is prachtig als het past
Natuurlijk is de locatie waar je de bijeenkomst organiseert belangrijk, heel belangrijk. Maar dat kan echt overál zijn dus. De ‘grootheid’ van de liefde die je voelt kun je toch niet omzetten in de ‘grootsheid’ van de uitvaart. Als een zogenaamde ‘standaard locatie’, lees crematorium of kerk, niet passend is gaan we op zoek naar iets wat beter past. En die vinden we altijd, er zijn in Twente legio mooie locaties die we mogen gebruiken. Het is niet vanzelfsprekend dat we een overledene mee mogen nemen naar een niet-reguliere uitvaartlocatie. Geen zorgen, we vinden áltijd een locatie waar jullie goed bij voelen.

Nazorg
Als rouwdoula begeleid ik jou en je dierbaren in de periode voordat je doodgaat. Daarna ben ik er voor de voortbestaanden. Want in de periode na de afscheidsceremonie, zullen ze regelmatig geconfronteerd worden met zaken die nieuw zijn. Ik heb ervaring en enorm veel kennis op dat vlak. Dus laat het me vooral weten als er iets is wat ik kan doen. Ik kom in elk geval een week of twee na de uitvaart langs om samen terug te kijken op de dagen rondom het afscheid en natuurlijk op de dag van de uitvaart zelf. Ik neem dan ook de factuur mee en zal die -waar nodig- toelichten.

Nazorg is voor mij overigens een vanzelfsprekendheid en dus kosteloos.

Wilt u inspiratie over de verschillende uitvaart mogelijkheden en locaties waarmee we samenwerken, klik dan op de button hieronder.