Wanneer bel je mij?

Is een dierbare van je net overleden? Dan hoef je echt niet gelijk in de regelmodus te schieten. Het ergste is al gebeurd, dus neem de tijd die je nodig hebt. Pak een borrel of doe even helemaal niks. Daarna regelen we samen alles wat komen gaat. 

Bel of app me gerust: 06 81 45 43 62

Heb je net te horen gekregen dat je – of een dierbare van je – niet lang meer te leven hebt? Afscheid nemen van het leven valt niet mee met een hart vol verdriet en een hoofd vol vragen en wensen. Bel me gerust als ik in deze periode wat voor je kan doen.

Hieronder vind je de benodigde informatie

  • Bel de (huis)arts. Hij/zij zal een schouwarts bellen om officieel de dood vast te stellen. De schouwarts laat papieren achter voor mij als uitvaartondernemer.
  • Neem contact op met mij (24/7) dan spreken we af wanneer ik kom. Neem ook even de tijd om bij te komen er is geen haast.
  • Zodra ik bij jullie ben overleggen we samen wat, afhankelijk van het tijdstip, er direct moet gebeuren en wat wellicht later geregeld kan worden. Stap voor stap.
  • Ik help jullie bij het maken van passende keuzes rondom locatie, catering, wel of geen kaart, advertentie, kist (of anders) etc. Ik kan meedenken, jullie beslissen.
  • Als alle keuzes gemaakt zijn zorg ik zo snel mogelijk voor een begroting zodat het financiële plaatje snel duidelijk is. Natuurlijk zorg ik ook voor uitkeringen van uitvaartverzekeringen als deze er zijn.
  • In de tijd tussen overlijden en de dag van uitvaren ben ik dagelijks bij jullie als jullie dat prettig vinden, bij een thuisopbaring is dat vanzelfsprekend.

Een draaiboek opstellen

Je leeft en daarna ga je dood. Het zijn de enige twee zekerheden die je hebt. Toch houden we vaak ons leven lang de dood buiten onze gedachten en buiten ons handelen. Ik vind dat jammer, want op een dag staat ‘ie voor je deur en hem welkom heten, is al moeilijk genoeg. Alles wat je dan voorbereid hebt, maakt het een stuk gemakkelijker voor je. Je voorbereiden op de dood kan door een draaiboek te maken. Hierin leggen we je persoonlijke wensen vast, bijvoorbeeld over de locatie, de muziek, de sfeer, het eten, de genodigden. Verder bespreken we of en hoe je verzekerd bent en geef ik uitleg over de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Ook dit leggen we vast.

Een draaiboek maken, doe ik kosteloos. Met als risico dat je je uitvaart later toch door iemand anders laat regelen. Waarom? Omdat het deel uitmaakt van mijn missie. Ik wil dat iedereen bij leven over zijn afscheid en uitvaart gaat nadenken. Want aIs het eenmaal zover is dat de dood je in de ogen kijkt, dan ben je blij met alles wat het je gemakkelijker maakt.


Kosten uitvaart en zorg

Een uitvaart kost ergens tussen de €7.000 – €15.000, afhankelijk van hoe groot of hoe klein het afscheid is. Wat je budget ook is: ik ben creatief genoeg om voor elk bedrag iets moois te bouwen. Zodra jullie weten hoe de uitvaart er in grote lijnen uit moet komen te zien –en natuurlijk help ik jullie daarbij- stel ik een begroting op zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit bedrag is inclusief alle zorg voorafgaand aan het overlijden en daarna. Er geldt geen urenlimiet.

Uitvaartverzekering

Je uitvaartverzekering is uitsluitend bedoeld om de kosten te dekken en verplicht je tot niets. Je bent dus vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen. Ben ik dat, dan regel ik het contact met je verzekeraar en zorg ik ervoor dat hij de verzekerde waarde aan jou uitkeert.