Karen Hof, rouwdoula

Twee dingen die mij typeren zijn: zorg en vrijheid. Ik heb zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven en werk niet volgens een vast stramien of protocol. Niks hoeft en alles mag. Ik weet veel en zet dat graag in om je te helpen met afscheid nemen en met het nemen van beslissingen. Maar jij bepaalt.

Vakbekwaam
Ruim 10 jaar heb ik als personal coach gewerkt om mensen met een hulpvraag te begeleiden naar het door hun gestelde doel. Verlies- en rouwverwerking was daarbij mijn specialisatie. Ik volgde daarna een goede vakopleiding bij Gaandeweg Uitvaarteducatie en deed vervolgens ervaring op bij andere uitvaartondernemingen in de regio. Ik richtte Hof Uitvaart & Zorg op in 2015.

 

Met hoofd, hart en handen

Ik woon in Boekelo, de achtertuin van Enschede, en werk vooral in Twente en omstreken. Alles wat ik nodig heb voor mijn werkzaamheden ben ikzelf. Het zit in mijn hoofd, mijn hart en mijn handen. Al op 24-jarige leeftijd verloor ik mijn eerste partner. Later volgden mijn vader, mijn moeder en twee vriendinnen. De worsteling, het onmetelijke verdriet, de dalen: ik heb het allemaal meegemaakt. Oók hoe je na de rouwperiode weer kunt terugkeren naar het leven. Nu vormen die ervaringen mijn grootste drive om me in te zetten voor mensen zoals jij die afscheid moeten nemen van het leven of van iemand die ze liefhebben. Dat ik anderen kan geven wat ikzelf gemist hebt, betekent dat mijn rugzak eindelijk waardevol is. Rouwdoula zijn, maakt voor mij de cirkel rond.