Karen Hof

Hof Uitvaart&Zorg

‘Uitvaart én Zorg’ betekent voor mij er willen en kunnen zijn voor mensen in de moeilijkste periode van hun leven. In de periode dat rouw zo rauw is dat je als uitvaartbegeleider het verschil moet willen én kunnen maken. Naast het regelen van een uitvaart begeleid ik intensief de naasten bij het afscheid nemen van een dierbaar persoon, soms al vanaf een moment ver voor overlijden want afscheid nemen doe je niet ineens…..

Voor overlijden
Steeds vaker word ik gevraagd om al lang voor het komende overlijden aan te schuiven om ook die periode van ‘afscheid en verlies’ te begeleiden. Als voormalig therapeut heb ik die expertise in huis en dat maakt het zo prettig voor alle betrokkenen als zij daar behoefte aan hebben. Vandaar Uitvaart én Zorg. Dat was eigenlijk al zo’n 20 jaar mijn grote wens. Zoeken naar een persoonlijke en unieke afscheidsvorm, dat is een goed vertrekpunt voor de verwerking van verlies. Op weg naar herstel. Daar draag ik met hart en ziel aan bij.

Over Karen

Mijn naam is Karen Hof en ik woon in Boekelo, de achtertuin van Enschede. Ruim 10 jaar heb ik als personal coach gewerkt om mensen met een hulpvraag te begeleiden naar het door hun gestelde doel. Verlies – en rouwverwerking was daarbij mijn specialisatie. Dat is mede ontstaan doordat ik zelf mijn eerste partner (toen 24 jaar) verloor kort nadat er een hersentumor bij hem gediagnosticeerd werd. Ik werd (veel te jong) met een bijna niet te dragen verlies geconfronteerd en ben door diepe dalen gegaan om weer van het leven te kunnen genieten. Mensen van wie je houdt zouden immers niet moeten sterven, maar dit gebeurde helaas wel.

Het was voor mij niet het enige verlies, kort na mijn partner verloor ik ook mijn vader (toen 56 jaar) en niet lang daarna mijn beste vriendin (49 jaar). Ik kan dan ook vanuit de grond van mijn hart zeggen dat ik weet wat het is om afscheid te moeten nemen. Het gevoel dat ik destijds ervaren heb is nu mijn grootste drive om me in te zetten voor mensen als u die nu afscheid moeten nemen van een geliefde. Ik heb immers op dezelfde stoel gezeten.

Na het volgen van een goede vakopleiding bij GaandeweG Uitvaarteducatie en een goede samenwerking met een andere uitvaartonderneming in de regio om alle benodigde ervaring op te doen ontstond in 2015 Hof Uitvaart&Zorg .