natuurbegraven in Enschede en de regio Twente

Natuurbegraven

De vraag naar een natuurgraf neemt sterk toe. Het graf is eeuwigdurend en onderhoud is niet nodig, zelfs niet gewenst. Het graf dient op te gaan in de omgeving. Natuurbegraven is voor velen die deze keuze maken een mooi en bijzonder alternatief is voor regulier begraven of cremeren.

Natuurbegraven kan prachtig zijn voor mensen die niet ‘op de rij willen liggen’ geen nabestaanden willen belasten met het onderhoud van het graf, maar wel een ‘plekje’ willen hebben waarvan ze weten dat daar het lichaam ‘teruggegeven’ is aan de natuur.
De afscheidsplechtigheid is vaak minder formeel alleen al doordat deze vaak plaatsvindt in een kapschuur of zelfs op een open plek in het bos nabij het graf van de overledene. De graven zijn alleen te herkennen aan een boomschijf met daarop de naam van de overledene en het geboorte- en sterfjaar. U kunt natuurlijk ruim voor het overlijden al een plek uitzoeken zodat uw nabestaanden dit niet voor u hoeven te doen.

Binnen één a twee jaren is natuurbegraven ook mogelijk in het hart van Twente tussen Enschede en Hengelo op landgoed Christinalust in Twekkelo. Ik informeer u nu al graag over de mogelijkheden.

Op dit moment zijn de natuurbegraafplaatsen in Doetinchem (Slangenburg) of Arnhem (Heidepol) al goed te bereiken vanuit Twente.

Haaksbergen biedt op kleine schaal inmiddels ook mogelijkheden en in Eibergen en Geesteren zijn er zeer binnenkort mogelijkheden om op een natuurbegraafplaats begraven te worden. Ik houd deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

U koopt het grafrecht voor eeuwig. Elke plek wordt maar één keer vergeven, dus het totaal aantal graven is beperkt. Is de begraafplaats vol, dan wordt het weer een natuurgebied. Bij aankoop van een graf koopt u ook alle beheer en onderhoud voor de toekomst af. Voor een groot deel onderhoudt de natuur zichzelf, de rest verzorgt de betreffende natuurbegraafplaats. Uw nabestaanden hebben hier dus echt geen omkijken naar.

Kernwaarden Natuurbegraven Nederland