Verzekerd bij Yarden, Monuta, Dela of Ardanta? Geen probleem ....
U kunt de polis gebruiken om de kosten te dekken!

Niets verplicht
Op de polis van de verzekering staat vaak een stickertje met daarop de opdracht ‘bij overlijden bellen’. Als u dit nummer belt schakelt de verzekeringsmaatschappij direct de aan hen verbonden uitvaartonderneming in. Ze sturen iemand bij u langs omdat u in de veronderstelling bent dat dit ‘ de normale gang van zaken is’ en dat is niet het geval.

Wilt u de uitvaart regelen met een voor u onbekende uitvaartleider of wilt u zelf bepalen wie de uitvaart regelt?
Verzekeraars hebben vaak raamcontracten met grote uitvaartondernemingen die u niet kunnen garanderen dat de organisatie vooraf en de begeleiding op de dag van de plechtigheid zelf door dezelfde uitvaartleider wordt gedaan bijvoorbeeld.

Duurder?
Menig verzekeraar zal, zeker als u een zogenaamde naturapolis heeft, vertellen dat u duurder uit bent als u de uitvaart laat regelen door een uitvaartondernemer die niet aan hen verbonden is. Dit is vaak helemaal niet het geval. De verzekeraar kent mijn tarieven niet, het is echt niet ongebruikelijk dat u bij mij goedkoper uit bent. Dat komt omdat er achteraf vaak toch een factuur gestuurd wordt omdat er bijkomende kosten zijn die niet, of slechts gedeeltelijk, door de verzekeraar worden vergoed.

Uitkeren verzekering?
Het is dus nooit verplicht, ook niet bij een naturapolis, om de verzekeraar direct te informeren en de uitvaart te laten regelen door de aan hen verbonden uitvaartonderneming.
Als ik voor u de uitvaart mag organiseren neem ik die zorg uit handen. Ik regel het contact met uw verzekeraar en zorg dat deze, ook in geval van een naturapakket, de waarde aan u uitkeert.

Als u die keuze maakt bent u het beste verzekerd van de zorg en aandacht die nodig is om tot een goed afscheid te komen voor alle betrokkenen. Afscheid nemen doe je immers maar 1 keer….