Overlijden melden, wie moet u nu bellen?

U bent plotseling geconfronteerd met een overlijden en zoekt een uitvaartbegeleider of begrafenis-ondernemer in Twente?
U hebt nog nooit een uitvaart geregeld?
U hebt geen idee of de overledene is verzekerd?
U denkt dat u verplicht bent om de verzekeraar direct te bellen?
U voelt stress of haast om de uitvaart te gaan regelen?
Hoe zit dat eigenlijk met de uitvaartkosten? Geen paniek, lees eerst onderstaande informatie en beslis dan verder!

Haast
Haast is niet nodig. Kort na een overlijden moet ‘de dood’ eerst door een arts officieel bevestigd  worden. De arts komt, ‘schouwt’ en vult  een verklaring van overlijden in. Bij een overlijden thuis belt u dan ook als eerste de huisarts of de huisartsenpost. Daarna kunt u mij gelijk bellen en overleggen we wanneer ik naar u toekom en  wat er op dat moment als eerste moet gebeuren. Hoe dan ook, er is geen haast en stap voor stap ga ik u informeren hoe nu verder te handelen.

Uitvaartverzekering
Indien u denkt dat u verplicht bent om het nummer te bellen wat op uw verzekeringspolis is dan kan ik u geruststellen. U bent echt niét verplicht om de zogenaamde ‘uitvoering’ van de uitvaart te laten doen door de onderneming die uw verzekeraar voor u uitgezocht heeft. Ik kan u helpen uw polis te ‘verzilveren’ en deze kan mede de uitvaartkosten dekken. Ik kan u ook direct vertellen of een polis 100% de uitvaartkosten zal dekken en indien dit niet zo is wat er mogelijk bijbetaald moet worden. Ik kan ook binnen uw budget een passend afscheid verzorgen.


Uitvaartkosten
Mijn tarieven zijn niet hoger dan de onderneming die uw verzekeraar heeft uitgekozen, ook niet indien u kiest voor bijzondere locaties waarmee ik samenwerkt zoals bijvorbeeld Hof te Boekelo (Boekelo), Momentum (Boekelo), Erve Beverborg (Losser/de Lutte), De Oude Usseler School (Usselo), Hoeve de Haar (Ambt Delden) of Erve de Hondeborg (Borne) bijvoorbeeld.


Waarom wél Hof Uitvaart&Zorg?
Ik neem u stap voor stap mee in het proces dat uiteindelijk gaat leiden tot een afscheid wat bij u of jullie past. Het is daarbij voor mij belangrijk dat iedereen op zijn of haar manier dát krijgt wat nodig is om goed afscheid te nemen. En dat kost tijd, ruimte in hart en hoofd en oprechte aandacht van mij. U krijgt van mij alle tijd die u nodig heeft omdat TIJD voor mij de enige voorwaarde is om tot KWALITEIT te komen.


Verschil in beleving
Ik kan het verdriet niet wegnemen maar wél zorgen dat u een andere sfeer en beleving ervaart. Ik zorg ervoor dat u met een warm en goed gevoel terugkijkt op de uitvaart die we samen hebben georganiseerd. Dat leest u ook terug in de mooie reviews die ik heb ontvangen, maar u mogelijk ook in uw bekendekring heeft mogen vernemen.

En dát maakt voor u maar ook zeker voor mij het verschil.