Afscheidshuis Het Usselerhof voorziet in een behoefte

De kennismaking met Afscheidshuis Het Usselerhof zal voor velen in Enschede en omgeving een echt welkom op een vertrouwde plek betekenen. Als één van de eerste uitvaartpioniers in Twente biedt Edwin Kist ook aan collega uitvaartleiders een prachtige ruimte en gelegenheid om een afscheid geheel op maat mogelijk te maken. Hof Uitvaart&Zorg informeert u graag over alle mogelijkheden op deze mooie locatie.

De charme van Afscheidshuis Het Usselerhof zit hem met name in de beslotenheid en omvang van de ruimtes. Geen massale bijeenkomsten in grote zalen, maar intieme bijeenkomsten en ceremonies in een sfeer die bijna aanvoelt alsof je thuis bent. De gebruikte materialen in het interieur stralen warmte uit en ondanks het verdriet waarin nabestaanden vaak verkeren, word je niet geconfronteerd met het beklemmende gevoel – zoals dat vroeger zo gewoon was – om zo snel mogelijk deze plek te willen verlaten. Afscheidshuis Het Usselerhof is er in geslaagd om de laatste uren en dagen met de overledene op een zo aangenaam mogelijke wijze zo dicht mogelijk bij elkaar te kunnen zijn met familie, nabestaanden, vrienden en kennissen.

IMG_49772

Opbaren in de voorkamer

Mede door de unieke ligging in de nabijheid van Crematorium Twente, de begraafplaats en de kerk in Usselo, restaurant Hanninkshof, ontmoetingscentrum Momentum (Marcellinus Boekelo) en landgoed ‘Hof te Boekelo’ biedt Hof Uitvaart&Zorg u een keur aan mogelijkheden aan om een uitvaart volledig op maat samen te stellen. En dat allemaal op nog geen 5 minuten rijden afstand. Eigenlijk is elke door u gewenste combinatie om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken bespreekbaar.

IMG_49982

De huiskamer

Afscheidshuis
De afscheidshuizen ‘de Klaproos’ en ‘Korenbloem’ bieden u de mogelijk om op elk door u gewenst moment – dus 24 uur per dag – bij de overledene te kunnen zijn. De overledene kan in een huiselijke omgeving verblijven vanaf de dag van overlijden tot aan de dag van de uitvaart. De huizen zijn elk voorzien van een voorkamer voor de overledene, een huiskamer om familie te ontvangen, toilet en een keuken met koffiezetapparaat, koelkast met frisdrank, kookgelegenheid e.d. U kunt als familie de huiskamer aankleden op de wijze die het beste bij u en de overledene past.

Aula
Afscheidshuis Het Usselerhof kent ook een eigen en aula waar condoleances, afscheidsdiensten of een sfeervol samenzijn rondom het afscheid plaats kan vinden. Mede dankzij de 50 eigen parkeerplaatsen en de makkelijke oversteek naar restaurant Hanninkshof een prima mogelijkheid om hier met uw familie en bekenden samen te komen.

2

Aula

Hof Uitvaart&Zorg beveelt Afscheidshuis Het Usselerhof dan ook van harte aan. Ik informeer u graag over alle mogelijkheden.